Bästa vattentäta väskor för SUP

Stand Up Paddleboarding

De som hänger sig åt paddelboarding ofta eller som är ute på längre turer, investerar många gånger i en form av Dry Bag. Det är en form av påse eller väska som är vattentät. Där man kan förvara nycklar, plånbok, mobiltelefon, kamera, kläder eller andra viktiga saker man vill ta med under sin paddeltur.

Det finns ett stort sortiment av vattentäta påsar och väskor på marknaden. Det finns ju flera vattenaktiviteter som är väldigt populära, så det uppkommer snabbt olika typer av behov. Oavsett vilken typ av Dry Bag du intresserar dig av kan det vara en god idé med att läsa på ordentligt om den och kanske även att testa den innan den används för dina dyra prylar.

På marknaden finner du flera storlekar, olika färger och med varje väska kommer något speciellt. Vad är det viktigaste för dig? Hur du fäster din SUP väska beror på vilken modell av väska. En del brädor är utrustade med hakar där man kan hänga olika saker, men det kan även vara möjligt att fästa fast väska i remmar som finns på en del brädor. Eller kanske väljer du en väska med axelremmar som gör det möjligt att bära väskan som ryggsäck eller över ena axeln.

Vi på standuppaddleboarding har tagit fram våra bästa vättentäta väskor för sup utifrån pris, populäritet och egna tester. Välj sup väska  utifrån dina behov och jämföra den med de funktioner som produkten erbjuder.

Sup Sport 10% Rabattkod

Nya kunder får 10% Rabatt på sin första beställning. Anmäl dig till nyhetsbrevet.
SOMMAR22
Visa Rabattkod ➜
Pågående erbjudande
ribbon

Astrosweden 5% Rabattkod

Få 5% rabatt på din order! Gäller när du börjar prenumerera på nyhetsbrevet.
Ges vid registrering
Visa Rabattkod ➜
Pågående erbjudande

Exped Packsack Fold Drybag BS 4 pack – packpåse i lätt och ändå kraftigt material som tål att användas på de flesta äventyr.
Serien vi valt är i så kallad ”Bright sight” med klara färger för att enklare kunna särkilja dem.

Här får du en pack med de 4 vanligaste storlekarna.
XS rymmer 3 liter.
S rymmer 5 liter.
M rymmer 8 liter.
L rymmer 13 liter.

Serien finns med volym från 1 liter ända upp till 40 liter.
Du stänger packpåsen med en ”roll top” och får samtidigt ett stabilt handtag.
Fäst med en karbinhake för att säkra packningen på t.ex. kajaken.

Detaljer:
4 pack med de vanligaste storlekarna.
Volym: XS 3 liter – L 13 liter.

Denna svarta, vattentäta ryggsäck ger tillförlitlig prestanda och frihet vid vattnet.

Fördelarna inkluderar vattentäthet för stänk och nedsänkningar, en rymlig kapacitet på 20 L för dina viktigaste tillhörigheter, och justerbara axelband för komfortabel bärning. Den är konstruerad med slitstarkt polyestertyg för långvarig hållbarhet och innehåller smarta fickor för organiserad förvaring, samt möjligheten att enkelt fästa den på en SUP eller kajak med medföljande remmar.

Upptäck ITIWIT Vattentät Ryggsäck 30 L – den ultimata partnern för dina äventyr vid vattnet. Med en imponerande vattentäthet som står emot stänk och hastiga nersläpp i vattnet är denna ryggsäck idealisk för alla vattenrelaterade aktiviteter.

Rymmer dina viktigaste tillhörigheter för upp till 2 dagar med sitt generösa utrymme. Dess ergonomiska, justerbara axelband säkerställer bekväm bärkomfort även under längre perioder. Tillverkad med slitstarkt polyestertyg 600D, PU-beläggning och TPU-laminat för ökad soliditet.

Ryggsäcken har flera smarta fack, inklusive en A4-stor ficka och två mindre fickor med blixtlås. För extra mångsidighet är den lätt att fästa på en SUP eller kajak med hjälp av de medföljande remmarna.

Oavsett om du är på en paddlingstur, camping eller bara njuter av en dag på stranden, kommer ITIWIT Vattentät Ryggsäck 30 L vara din pålitliga följeslagare. 

Skydda din telefon från vatten, sand och damm med vårt vattentäta telefonfodral, certifierat med IPX8. Oavsett om du befinner dig vid stranden, poolen eller ute på äventyr, håller detta fodral din telefon torr och säker.

Det transparenta materialet möjliggör fullständig användning av din telefon, inklusive skärmtouch och kamera. Det dubbla förslutningssystemet och den tillförlitliga förslutningen med klicklås håller vattnet ute, samtidigt som du behåller full funktionalitet.

Det justerbara nackbandet gör det enkelt att bära fodralet runt halsen eller över axeln, vilket ger dig fria händer och bekvämt tillgänglig telefonanvändning. 

Designad för att göra din stand-up paddleboard-upplevelse ännu smidigare och mer portabel. Denna ryggsäck är speciellt utformad för att enkelt transportera och lagra din uppblåsbara SUP-bräda.

Med slitstarka material och en rymlig design håller den din bräda skyddad och gör den enkel att bära, vare sig du är på väg till stranden eller på en äventyrlig resa. Justerbara remmar och vadderade ryggpaneler gör det bekvämt att bära brädan på ryggen.

Hur hållbart är det med SUP väska?

Hur hållbart det egentligen är beror ju på vilken typ av väska du väljer. Det finns ett stort antal att välja mellan på marknaden och för att du ska vara som mest säker på att du gör ett bra val, är det bra att läsa olika tester och jämförelser. 

Några menar att man inte behöver investera i en dyrare modell av vattentät väska sup. Däremot är det alltid ett gott råd med att vara säker på att de saker du vill ta med under din vattentur, kommer vara i säkert förvar. Kanske är du en av dem som endast vill ta med dig dricka och nycklar, så är du kanske i mer behov av hakar på din bräda.

Däremot så har de flesta med sig fler saker under sin paddeltur på brädan. Till exempel kamera eller mobiltelefon med kamera för att skapa vackra minnen på bild eller varma torra kläder som kan behövas senare under paddelturen. Inte nog med att vattnet kan förstöra ens saker, så kan det finnas risk för att några saker trillar ner i vattnet och sjunker till botten.

Storleken på din SUP väska

När du söker efter en vattentät väska SUP är det bra att fundera på vad du vill ha med dig på din paddeltur. Det finns flera kvalitativa modeller i olika storlekar. En del varumärken som levererar SUP väska har modeller som kan väljas i olika färger och storlekar. 

Det finns vattentäta väskor av flera olika modeller och storlekar. En vattentät väska SUP kan till exempel vara så liten att den praktiskt kan bäras runt midjan. Vilket kan vara tillräckligt för de som inte tänker vara ute på sin bräda under längre perioder. Det finns flera som paddlar nära stranden eller båten och behöver då endast saker som nycklar, kamera eller telefon.

Merparten av de modeller torrväskor som har remmar kan bäras runt axeln eller som en ryggsäck. Men det kan vara en god idé att testa hur det kommer kännas med att paddla på detta sätt, innan du bestämmer dig för en sådan variant. Hur mycket mer tyngd på din kropp ska du paddla med och kommer väskan att påverka din rörlighet?

Om du tänker vara ute på din bräda under längre perioder eller under kallare årstider är du förmodligen i behov av en större väska. För att kunna få med dig varma kläder, som kan hållas varma och torra i en SUP väska. Hur många liter behöver väskan rymma? Testa med att packa en väska du redan har hemma.

Det finns modeller av vattentät väska SUP som uppgår till så stor storlek som 100 liter, men det finns ju ingen bra anledning till att investera i en så stor modell om det inte finns behov med så mycket packning. De riktar sig mer till de som paddlar så långt att de även övernattar på en plats, innan de är helt klara med sin paddling.

SUP väska som är flytande

En SUP väska kan tas med på turen på olika sätt. Antingen fästa den på brädan med remmar eller hakar, eller värda den runt midjan eller på ryggen. Vilket man väljer beror på flera saker. Hur ens bräda är konstruerad och vilken modell av SUP väska man har valt. En del modeller är inte bara vattentäta, utan även flytande.

En flytande vattentät väska kan vara en stor fördel, om den skulle falla i vattnet. Då kommer den ju inte vilja sjunka ner mot botten, utan håller sig uppe vid vattenytan. Det blir lättare att fånga upp den och innehållet kan förvaras med större säkerhet.

Hur relevant är det med väskans mönster?

Flera modeller finns med olika mönster och färger, vilket många ser som en stor fördel. Man kan finna en design som passar bra till brädan och sin outfit. Även om det finns flera andra egenskaper på väskan som är viktigare, så är det ju bra om man finner en som har ett utseende som man gillar.

En väska som är väl passande för brädan och ens kläder är av intresse för många, oavsett vilken sport det handlar om. Eller att man finner en modell som har en stilren enkel design. En design som fungerar till brädor med olika färger och typer av mönster.

Gällande väskans färg och mönster kan det även vara bra om den hjälper till att göra dig mer synlig. Med färger som sticker ut från omkringliggande färger i naturen. Beroende på var och när du tänker paddla, kan det kanske även vara av betydelse om väskan har blivit utrustad med reflexer. Vilket är en rekommendation om det kommer vara av intresse att paddla under mörka timmar på dygnet.

Rengöringen är också viktig

Som med i princip alla andra tillhörigheter inom sporten är det bra att vara noga med rengöringen. Med SUP väskor är det bra att efter varje tur rensa väskor på sand, grus eller annat som har kommit in i väskan eller som sitter på utsidan i detaljer som eventuella hjul, blixtlås eller remmar.

Oavsett vilken typ av vatten man har vistats i kan det sen också vara bra att tvätta av väskan med rent vatten och tvål eller diskmedel. Tvätta bort sand, salter eller annat som kan försämra väskans hållbarhet. Om det finns speciella tvättråd för väskan, så ska dessa råd medfölja väskan. Till exempel om det rekommenderas att använda speciella medel.

FAQ - vattentät väska sup

En vattentät väska för sup är en speciell sorts väska som är gjord för att hålla din utrustning torr när du åker sup. De är vanligtvis gjorda av vattentätt material och har vanligtvis ett tätt dragkedjestäng och en vattentät ficka för att hålla vatten ut.

För att säkerställa att en vattentät väska faktiskt är vattentät, kan du kontrollera om den har en IP-klassificering, vilket är en internationell standard för vattentäthet. Du kan också se om den har någon form av vattentät garanti från tillverkaren eller om den har genomgått någon form av tester för vattentäthet.

Det beror på vad du behöver förvara i väskan och hur mycket utrymme du har på din sup bräda. Det är viktigt att välja en storlek som är lämplig för dina behov samtidigt som det är lätt att bära och förvara.

Din vattentäta väska för sup bör förvaras på en torr plats och undvik att förvara den utomhus eller i fuktig miljö.

 

Ja, det är möjligt att använda en vattentät väska för att förvara elektronik som mobiltelefoner, kameror och plattor. Det är viktigt att kontrollera att väskan verkligen är vattentät och att den har en lufttät ficka för att skydda din elektronik från vatten och damm.

Ja, det är möjligt att använda en vattentät väska för att förvara mat och dryck. Det är viktigt att se till att väskan är rengjord och torr innan du förvarar mat och dryck för att undvika bakteriebildning.

Det finns inga specifika begränsningar för vad du kan förvara i en vattentät väska för sup, men det är viktigt att kontrollera att det du förvarar inte skadar väskan eller kan skapa en fara för dig eller din utrustning.

Rengöring av din vattentäta väska för sup bör ske med en mild tvål och varmt vatten, undvik att använda skurmedel eller kemikalier som kan skada väskan. Torka väskan noga och förvara den på en torr plats efter rengöring.

Ja, det är möjligt att använda en vattentät väska för att förvara skor och kläder, men det är viktigt att se till att väskan är ren och torr innan du lägger in kläder eller skor.

 

Vi har samlat rabattkoder och rea på ett och samma ställe så att du kan köpa din sup väska så billigt som möjligt. 

Klicka här för att komma till sup bräda rea och få extra rabatt.

Bäst i test SUP väskor

  1. Fold Drybag UL
  2. ITIWIT – RYGGSÄCK 20 L VATTENTÄT SVART
  3. VATTENTÄT RYGGSÄCK 30 L GRÅ – ITIWIT
  4. TELEFONFODRAL VATTENTÄTT IPX8
  5. ITIWIT – BÄRVÄSKA RYGGSÄCK FÖR UPPBLÅSBAR SUP COMPACT