SUP Pump - Bäst i test

Sup PUMP

Vid val av en passande SUP-bräda finns det olika modeller att välja mellan. En skillnad är om man vill ha en fast eller en uppblåsbar bräda. Den uppblåsbara varianten väljs bland annat för att den är lättare att frakta till det vatten där man vill sporta. Om man investerar i en uppblåsbar bräda kommer man ju även vara i behov av en pump till SUP.

I paketet med en uppblåsbar bräda medföljer det många gånger en pump, vilken kan vara tillräcklig för dig. Däremot är det många som bestämmer sig för att investera i en annan typ av pump. Om inte direkt, så efter att de har tröttnat på att manuellt pumpa upp brädan.

Men detta beror mest på hur ofta du kommer behöva pumpa upp brädan. För en del är det möjligt att förvara sin bräda uppblåst och därmed endast fylla på lite inför varje användning. Eller så kanske brädan endast används under en kortare period eller få gånger under året.

Vi på standuppaddleboarding har tagit fram våra bästa sup pumpar utifrån pris, populäritet och egna tester. Välj sup pump utifrån dina behov och jämföra den med de funktioner som produkten erbjuder.

Sup Sport 10% Rabattkod

Nya kunder får 10% Rabatt på sin första beställning. Anmäl dig till nyhetsbrevet.
SOMMAR22
Visa Rabattkod ➜
Pågående erbjudande
ribbon

Astrosweden 5% Rabattkod

Få 5% rabatt på din order! Gäller när du börjar prenumerera på nyhetsbrevet.
Ges vid registrering
Visa Rabattkod ➜
Pågående erbjudande

Bäst i test SUP pump

Outdoor Master Shark II SUP-Elektrisk Pump
Pumpar mer än bara SUP brädor!

Denna fantastiska pump från Outdoor Master är ett perfekt alternativ för dig som vill investera i en riktigt bra elektrisk pump från början. Outdoor Master Shark II kan pumpa upp till 20 psi och har även inbyggd kylning. Detta gör att den sticker ut bland konkurrenterna. Den inbyggda fläkten som kyler ner kompressorn resulterar i att du kan pumpa flera brädor efter varandra. Pumpen har en digital display som gör det enkelt för dig att ställa in rätt tryck till rätt pryl. Med den elektriska pumpen från Outdoor Master kan du pumpa mer än bara SUP-brädor, saker som madrasser och gummibåtar funkar också. Om du är på jakt efter en mångsidig elektrisk pump, som är lätt att använda, då är Outdoor Master Shark II det självklara valet.

Kona Tripple action pump for Air SUP
Den grymmaste pumpen på marknaden!

Om du har tröttnat på att pumpa din SUP med en enkelpipig handpump så är Kona Tripple Action pumpen för dig. Denna dubbelpipiga pump gör att du minskar pumptiden, då den har två kammare som trycker luft in i brädan. Modellen har tre växlar, vilket gör att du kan justera luft/pumptag. Kona Tripple Action är en effektiv handpump av kvalité, då den är tillverkad av den främsta pump tillverkaren i världen, GRI. Den kraftiga konstruktionen gör att pumpen är hållbar och kommer ha en lång livslängd. Letar du efter en effektiv handpump med lång livslängd så är Kona Tripple Action den bästa SUP pumpen för dig.

Saimaa Sup Eldriven Sup Pump
Eldriven 12V SUP pump pumpar sup-brädan för dig.

Denna eldrivna 12V SUP pump kommer att göra det smidigare för dig att pumpa din SUP-bräda. Med 6 olika adapters kan du fylla upp mängder med olika uppblåsbara föremål. Med pumpen från Saimaa Sup kan du skapa 20 psi tryck och den digitala skärmen gör det enkelt att hålla koll på tryck nivåerna. Pumpen har även en sugfunktion och på grund av sin praktiska storlek är den lätt att ta med sig. Saimaa Sup Eldriven Sup Pump är rätt pump för dig som vill pumpa din SUP-bräda men också har andra föremål att pumpa.

Den super elektriska pumpen från Aqua Marina är en kraftfull luftpump, som hjälper dig att enkelt blåsa upp eller tömma uppblåsbara föremål, till exempel din SUP. Med hjälp av en medföljande biladapter och batteriklämma kan luftpumpen drivas med bilens bilbatteri eller cigarettändaruttag. Luftpumpen från Aqua Marina kan självklart användas på SUP-brädor, men även på flera andra uppblåsbara produkter, såsom luftmadrasser och kajaker. Pumpen har en tydlig display som visar tryck nivåerna och kommer att pumpa upp ditt föremål inom 3-10 minuter. Aqua Marina Super Elektrisk Luftpump är den perfekta pumpen för dig som vill göra det enkelt att pumpa din SUP-bräda, med hjälp av din bil.

Denna pump från ITIWIT är lätt att använda och kommer snabbt att blåsa upp din SUP-bräda, upp till tryck på 20 psi. Den trippelverkande pumpen är designad med 2 kammare som gör den kraftfull och lätt att använda. ITIWIT pumpen har en robust design och breda handtag, som gör den bekväm att pumpa med. På handtaget kan du även justera det önskade trycket, från 3-20 psi. Om du baserar ditt val av pump på hållbarhet och att den ska vara lätt att använda, då är SUP-pumpen från ITIWIT det självklara valet

Black Cat Boards HP Bravo Super Pump
Black Cat Boards HP Bravo Super Pump - Nyhet med vakuum-funktion.

Denna super pump från det välkända märket Bravo kommer att ge dig bra effekt i pumpningen samtidigt som den är stabil och kraftfull. Den nya designen gör att slangen numera sitter i pumphuset, vilket gör att den inte är i vägen när du ska pumpa. Det innebär också att det blir lättare att pumpa med hjälp av den nya Black Cat pumpen. Bravo har lagt till ytterligare en funktion, kallad vakuumläge. Vakuumläge innebär att pumpen kan hjälpa dig få ut all luft ur din SUP-bräda, vilket gör den lättare att förvara. Om du letar efter en pump som både kan pumpa samt få ut all luft är super pumpen Black Cat Boards HP från Bravo det bästa alternativet

Denna elektriska pump, från märket Cruz, kommer underlätta för dig när du ska pumpa din SUP. Pumpen kommer med fem olika munstycken, vilket gör att den passar olika typer av uppblåsbara produkter. Självklart medföljer laddare så du behöver inte oroa dig över att den ska sluta fungera. Den elektriska pumpen har en liten, men smart display, som du endast behöver 4 knappar för att styra. Med tanke på prislappen och det tåliga materialet är Electric Pump ett fantastiskt alternativ för dig som är trött på handpumpar.

Uttröttande med en manuell pump?

Om man föredrar manuell eller elektrisk pump till SUP beror ju även på vilka modeller man jämför mellan. Innan man bestämmer sig kan man få snabba svar genom att läsa SUP pump test som finns på nätet. 

Många kanske redan har fått känna på hur det är att pumpa upp en luftmadrass eller annat med en manuell pump. Hur snabbt man blir trött av pumpandet beror ju på hur pumpen är utformad. Om det till exempel är enkelt att pumpa med fötterna, kan man få mycket mer hjälp av kroppen. Däremot är det många som blir både trötta och uttråkade efter några minuter. 

Hur lång tid det tar att pumpa upp din bräda beror på din egen styrka och uthållighet samt vilken typ av pump du har. Det finns tre vanliga manuella typer på marknaden och de två som vanligen medföljer en uppblåsbar bräda är Single hup pump eller Double hup pump. 

Den billigaste varianten är Single hup, men med denna modell brukar det även ta längst tid att bli klar med sin pumpning. Med Double hup kan pumpningen utföras dubbelt så snabbt, jämfört med föregående modell. Med anledning av att det pumpas in luft både när handtagen dras uppåt och när de trycks nedåt.

Triple hup pump är den manuella typ som är både dyrast och snabbast att använda. Denna pumpar upp en bräda mellan 30 och 50 % snabbare, jämfört med de två föregående typerna. Dessutom är denna utrustad med ett uttag som gör att tömning av luft i brädan också går mycket snabbare.

Bättre med SUP pump elektrisk?

Vilken typ av pump som anses vara bäst kan vara en individuell sak att avgöra, men merparten trivs nog bäst med att inte behöva lägga allt för mycket tid på att förse sin bräda med luft eller att tömma den på luft. Inte nog med att det kan vara uttröttande för ens muskler, så vill man ju komma i vattnet snarast möjligt.

Hur mycket luft som ska pumpas in i brädan beror på vilken modell du har valt. Om du tänker investera i en SUP pump elektrisk, så kontrollera maxtrycket för din bräda och hur mycket du kräver av din nya pump. En del elektriska modeller kan inte hjälpa dig efter att du har nått 20 PSI och det kan vara värt att nämna att det upplevs mycket tyngre med att pumpa efter att man har nått en gräns på 17-18 PSI.

Se vad experter inom området har att säga om några modeller i Elektrisk pump sub bäst i test. Där finns tillräckligt med information för att du snabbt ska kunna avgöra vilken elektrisk pump till SUP du anser vara den bästa för dig.

Är det tillräckligt med en elektrisk?

Det finns flera fördelar med att investera i en elektrisk modell. Framför allt att det går mycket snabbare att få sin SUP-bräda uppumpad och för att man slipper ödsla så mycket av sin kropps energi på pumpningen. Det är ju bättre om man har mer energi över till självaste aktiviteten.

Många av de som väljer att köpa en SUP pump elektrisk till sin bräda behåller ändå den pump som medföljde brädpaketet. På så vis finns det alltid tillgång till en manuell och en elektrisk variant. I vissa situationer kan det vara bra att ha den manuella med som extra pump. Till exempel om det blir problem med pumpen eller ett elektriskt uttag i närheten. 

Med tillgång till två olika pumpar finns det även fler möjligheter för när man ska packa iväg sig till en särskild plats. Det kan ju uppkomma idéer med särskilda utflykter då det inte kommer finnas ett elektriskt uttag i närheten. Eller att den manuella pumpen väger mindre och att den ibland känns tillräcklig.

För de som låter sin bräda stå förvarad med luften kvar behövs det endast fyllas på lite när man kommer fram till sin plats. Då kan det ju räcka med en manuell pump, om man anser att den passar bättre i packningen eller för den specifika platsen.

Jämförelser med hjälp av tester

Med hjälp av SUP pump test som finns på olika sajter kan du göra enkla tester mellan de alternativ som ligger högt upp på toppen. Många SUP pump elektrisk är snabbare och smidigare alternativ än de manuella alternativen som finns på marknaden. Däremot finns det olika fördelar med varje modell av pump.

Några faktorer att göra jämförelser av är hur snabbt det går att pumpa upp till en specifik PSI, hur mycket pumpen väger, hur hög ljudnivå pumpen ligger på och vad som medföljer pumpen. 

Andra faktorer kan finnas med i testet, beroende på vilken pump det gäller och vilket SUP pump test som man tittar på. Det kan vara en god idé med att läsa på mer än ett test. Det finns ju flera andra tester än till exempel elektrisk pump sub bäst i test och i varje test är det sannolikt att det finns en modell som inte finns i det senaste testet du läste. Dessutom är testerna framtagna på olika sätt och därmed noteras inte exakta samma specifikationer.

Så du kommer ju bekanta dig med fler modeller och kan därmed genomföra ännu bättre jämförelser. Sen är det upp till dig själv om hur du vill prioritera i slutändan. Vilka fördelar väger tyngst för dig. Är det priset, hur snabbt den pumpar eller något annat som tillhör dina toppunkter.

Smarta funktioner på din pump?

Med merparten pump till SUP finns det olika smarta funktioner. Till de elektriska modellerna kan det bland annat vara bra om det finns överhettningsskydd. När man är i färd med att pumpa upp flera brädor kan det lätt bli för varmt för maskinen. Detta är ett vanligt problem med elektriska pumpar så ett sådant skydd bör finnas med på din priolista.

Ett bärhandtag är också en smart funktion som en del kanske tar för givet. Det medföljer med många pumpar, men inte nödvändigtvis med alla modeller. Man har ju annat att bära på när man ska iväg för att roa sig med paddleboarding. Med bra bärhandtag underlättas såklart bärandet och det är något man kommer att vara tacksam för i längden.

Några modeller är inte enbart elektriska, utan har även utrustats med ett uppladdningsbart batteri. Med detta extra batteri är man såklart kittad för ännu längre tid, vilket kan vara bra för de som har många brädor. Till exempel en förening eller ett företag. Men titta först på hur många timmars pumpning batteriet kan förse dig med.

Med ett utförligt SUP pump test noteras flera olika specifika funktioner med pumparna. Om du har flera brädor som ska pumpas upp kan det vara av ännu större intresse med hur högt PSI pumpen klarar av. Det kan kännas både tidskrävande och onödigt komplicerat om det slutar med att du behöver avsluta med din manuella pump för att den elektriska pumpen inte klarar hela vägen till exempelvis 20 PSI.

FAQ - sup pump

En sup pump är en enhet som används för att pumpa upp en sup bräda till rätt lufttryck. Det finns olika typer av pumpar, inklusive manuella pumpar och elektriska pumpar.

Att använda en sup pump är ganska enkel, det är vanligtvis en tre-delad process där man först sätter pumpens munstycke på ventilen på brädan, sedan trycker man för att få in luft i brädan och sedan avlägsnar man munstycket och kontrollerar lufttrycket med en manometer.

Det finns olika typer av pumpar att välja mellan, inklusive manuella pumpar och elektriska pumpar. Manuella pumpar är billigare och enklare att använda men kan ta längre tid att pumpa upp brädan. Elektriska pumpar är mer kraftfulla och snabbare, men kostar mer och kräver elektricitet.

Varje sup bräda har specifika lufttrycksrekommendationer som brukar finnas angivna på brädans ventil eller i bruksanvisningen. Det är viktigt att följa dessa rekommendationer för att få bästa prestanda och undvika skador på brädan.

Lämpligt lufttryck anges för varje specifik modell i manualen. Lufttrycket anges i PSI. I de flesta fall bör du ha ett tryck mellan 10 och 17 PSI. Medelsnittet är 14.

Du kan använda en vanlig pump för att pumpa upp din sup bräda, men det är rekommenderat att använda en speciell sup pump eftersom de är utformade för att hantera höga lufttryck och har specialmunstycken för att passa ventilarna på en sup bräda.

 

Ja, det går att använda en elektrisk luftpump för att pumpa upp din sup bräda, men det är viktigt att kontrollera att den har en noggrann manometer för att mäta rätt lufttryck och korrekt munstycke för att passa ventilen på din sup bräda.

Det beror på vilken typ av pump du använder. 

Använder du en du en manuell pump så tar det mellan 6-10 minuter innan sup brädan är helt uppblåst och redo för att användas. Det kommer ta ungefär samma tid med en  elektrisk sup pump men då behöver du inte använda din egna kraft. 

Det beror på hur ofta du använder din sup bräda och under vilka förhållanden. Generellt rekommenderas det att pumpa upp din bräda innan varje användning för att säkerställa rätt lufttryck och för att undvika skador på brädan.

Ja, det går att reparera en läcka på din sup bräda med en reparationssats eller genom att ta den till en professionell reparationsverkstad. Det är viktigt att reparera läckan så snart som möjligt för att undvika ytterligare skador och för att säkerställa att brädan håller rätt lufttryck.

Vi har samlat rabattkoder och rea på ett och samma ställe så att du kan köpa din sup pump så billigt som möjligt. 

Klicka här för att komma till sup bräda rea och få extra rabatt.

Bäst i test sup pump

  1. Outdoor Master Shark II SUP-Elektrisk Pump
  2. Kona Tripple action pump for Air SUP
  3. Saimaa Sup Eldriven Sup Pump
  4. SUPER ELEKTRISK LUFTPUMP 12 V
  5. ITIWIT – STAND UP PADDLE HÖGTRYCK 20 PSI TRIPPELVERKANDE
  6. Black Cat Boards HP Bravo Super Pump
  7. ELECTRIC PUMP