SUP Brädor för familjen - Bäst i test

Sup familj

Det finns flera olika typer av brädor för sporten paddleboarding, beroende på vilket sätt man vill paddla. Några faktorer att tänka på är storleken på brädans längd och bredd. Hur mycket vikt ska brädan hålla för. När man vill använda en SUP bräda med barn ska ju alla personer få plats och kunna sitta eller stå bra. 

Paddleboarding blir allt mer populärt och det kan vara skoj för hela familjen. Det finns ju även SUP bräda för barn, men det beror bland annat på hur simkunnig barnet är och om barnet är intresserad av att sysselsätta sig med sporten regelbundet. Ibland kan det ju vara mer mysigt med att ta med sig ett eller flera barn på brädan.

Vi på standuppaddleboarding har tagit fram våra bästa sup brädor för familjen utifrån pris, populäritet och egna tester. Välj sup bräda utifrån dina behov och jämföra den med de funktioner som produkten erbjuder.

Innehållsförteckning

Sup Sport 10% Rabattkod

Nya kunder får 10% Rabatt på sin första beställning. Anmäl dig till nyhetsbrevet.
SOMMAR22
Visa Rabattkod ➜
Pågående erbjudande
ribbon

Astrosweden 5% Rabattkod

Få 5% rabatt på din order! Gäller när du börjar prenumerera på nyhetsbrevet.
Ges vid registrering
Visa Rabattkod ➜
Pågående erbjudande
Jobe Sup Bräda 10.6 Paket Yarra 2022
En suverän bräda i sin prisklass. En kvalitetsbräda för hela familjen och alla förhållanden

Vi presenterar Jobe Sup Board 10.6 Package Yarra 2022. Den här allround SUP-brädan är perfekt för alla som letar efter en stabil och hållbar bräda som tål daglig användning. Brädan är 15 cm tjock och har en styv konstruktion som gör den extremt stabil, och en PVC-förstärkt botten som gör den tålig för alla typer av miljöer. Den är också otroligt lätt att manövrera och är perfekt för paddlare på alla nivåer. 

Oavsett om du paddlar på platt vatten eller i hackiga förhållanden kommer Jobe Sup Board 10.6 att ge dig en trevlig och säker upplevelse. Ge dig ut på vattnet redan idag med gott sällskap och din SURPLUS Marina!

Bass 11.0 är tillverkad av Fusion PVC material som gör den styv och robust, vilket säkert fyller även de hårdaste krav bland hobby- och sommarstugssuppare

För dem som brinner för att tillbringa tid på vattnet är Saimaa Sup-brädpaket Bass 11.0 det perfekta valet. Den här uppdaterade och förbättrade versionen av den populära SUP-brädan är ännu stabilare och stadigare, vilket gör den idealisk för nybörjare eller de som vill tillbringa mer tid på vattnet. Med eller utan sällskap bestämmer du själv, då brädan tar 140 kg.

I paketet ingår brädan, väska, en pump, fena, paddel, fotrem och ett reparationsset, så att du kan komma igång direkt. Den hållbara konstruktionen med Drop stitch teknologi tål hårda stötar och den uppdaterade designen gör Saimaa Sup-brädpaket Bass 11.0 till ett utmärkt val för dem som vill njuta av sin tid på vattnet.

Innehåll och tekniska detaljer:

 • 335 x 84 x 15 cm / 11.0” x 33” x 6”, 9,2 kg
 • Volym på brädan är 330 l
 • Maxtryck 25 psi
 • Maxbelastning 140 kg.
 • Justerbar paddel, max 210 cm, vikt ca. 960 g
Perfekt SUP för hela familjen. SUP brädan är riktigt stabil och kommer med en snygg design.

Supworld av SurPlus Bali är en allsidigt SUP bräda med god uppdrift. Anpassad för flera användare. Detta är ett allsidigt bräda som erbjuder den kompletta SUP-upplevelsen och garanterar goda upplevelser för hela familjen alla dagar!

Rekommenderad maxvikt140kg
Mått10’8″
Bredd82cm
Längd325cm
Tjocklek15cm
Vikt11,6
Rekommenderat lufttryck12-13 PSI
Surplus Ambitions Uppblåsbara SUP paket 10'8"
Ambitions är gjord i den bästa PVC-kvaliteten.

Letar du efter ett prisvärt, komplett och hållbart paket för stand-up paddleboard? Titta inte längre än till Surplus Ambitions uppblåsbara SUP-paket 10’8″! Den här allsidiga SUP:n är perfekt för alla typer av paddleboarding, från att cruisa runt på platt vatten till att ta sig an små vågor.

Själva brädan är tillverkad av slitstarkt PVC-material, vilket innebär att den kan ta stryk och kommer att hålla i många år framöver. Den är också extremt lätt, och enkel att bära tack vare sin uppblåsbara konstruktion. Dessutom gör den medföljande pumpen det enkelt att blåsa upp brädan – sätt bara fast den på ventilen och börja pumpa!

Detta är en av de mest prisvärda brädorna på marknaden idag, så missa inte det här otroliga erbjudandet – beställ ditt Surplus Ambitions uppblåsbara SUP-paket 10’8″ idag!

Rekommenderad maxvikt140kg
Mått10’8″
Bredd82cm
Längd325cm
Tjocklek15cm
Vikt11,6
Rekommenderat lufttryck12-13 PSI
Aqua Marina Vapor - Uppblåsbara SUP paket 10'4"
Vapor är bra vid stugan, i båten eller på resan. Den är säker, stabil och lätt att paddla.

Om du letar efter en liten och smidig paddelbräda som fortfarande är stabil och lätt att manövrera, behöver du inte leta längre än till Aqua Marina Vapor. Detta uppblåsbara SUP-paket 10’4″ är perfekt för alla upp till 80 kg. Den är lätt att sätta upp och ta ner, så du kan ta den med dig vart du än går. 

Vapor är också perfekt för nybörjare eller alla som vill förbättra sin balans och koordination. Tack vare sin lilla storlek och stabilitet är Vapor ett utmärkt val för yoga eller fitness på vattnet. Om du letar efter ett roligt och utmanande träningspass är Aqua Marina Vapor perfekt för dig.

Rekommenderad maxvikt120kg
Mått10’4″
Bredd79cm
Längd315cm
Tjocklek15cm
Vikt8,5kg
Rekommenderat lufttryck12-13 PSI
Max lufttryck15 PSI
FitNord Aqua Leaf 340 SUP-brädsats
Stabil sup-bräda som tål extra högt tryck

Möt FitNord Aqua Leaf 340 SUP-brädset, din perfekta partner för de dagar då du bara vill komma bort från allt och paddla ut i det öppna blå! 

Den här trogna vännen är extra bred och rymmer upp till 200 kg, så du kan verkligen njuta utan att behöva oroa dig för att tippa över. Detta innebär att du antingen kan packa allt du behöver eller åka upp till tre personer! Och när det är dags att packa ihop och åka hem kan Aqua Leaf 340 lätt tömmas på luft och rullas ihop till en snygg liten bunt som lätt ryms i bilens bagageutrymme. 

Det bästa av allt är att denna oförskräckta resenär levereras med en egen pump så att du kan blåsa upp den till precis rätt hårdhet innan du ger dig ut på vattnet. Så vad väntar du på? Skaffa FitNord Aqua Leaf 340 SUP-brädset idag och börja göra vågor!

 • Storlek: 340 x 90 x 15 cm (längd x bredd x höjd)
 • Paketstorlek: 95 x 35 x 26 cm
 • Brädans vikt: cirka 11,5 kg
 • Maxbelastning inklusive packning: 200 kg 
 • Rekommenderad användarvikt: upp till 165 kg
 • Rekommenderat tryck: max 20 PSI (15 PSI = 1 bar)
Surplus Odin Uppblåsbara SUP paket 10'8"
SurPlus Odin är en fantastisk allsidig bräda som passar alla!

Säg hej till din nya favoritvattensport – stand up paddleboarding! Surplus Odin Inflatable SUP package 10’8″ är den perfekta brädan för både nybörjare och erfarna SUPare. Den är lätt att styra och extremt stabil, vilket gör den till ett utmärkt val för floder, sjöar och till och med havet. 

En tålig, allsidig bräda som denna kommer garanterat att bli hela familjens favorit, för att tillbringa kvalitetstid tillsammans ute i naturen. Dessutom levereras det kompletta paketet med allt du behöver för att komma igång, inklusive pump, paddel, leash, styrfena och bärväska. Så vad väntar du på? Ge dig ut och njut av vattnet som aldrig förr på din helt nya Surplus Odin Inflatable SUP package 10’8″!

Rekommenderad maxvikt150kg
Mått10´8´´
Bredd82cm
Längd318cm
Tjocklek15cm
Vikt9kg
Rekommenderat lufttryck12-13psi
NorthZone Nature Uppblåsbara SUP paket 10'8"
Perfekt SUP för hela familjen. SUP brädan är riktigt stabil med en tidlös design.

Här presenterar vi ett komplett, all-inclusive uppblåsbart SUP-paket! Det här fantastiska paketet innehåller allt du behöver för att börja njuta av den underbara världen av stand up paddleboarding. Med en bredd på hela 82 cm är den ultrastabil – perfekt för nybörjare eller de som letar efter en pålitlig, allsidig bräda.

Uppblåsbara SUP-brädor blir alltmer populära på grund av sin mångsidighet – de kan lätt transporteras och förvaras. Detta paket är det perfekta valet för alla som vill börja paddla, eftersom det innehåller allt du behöver för att komma igång.

Själva brädan är tillverkad av högkvalitativa material, vilket garanterar att den klarar  hårda påfrestningarna. Den är också extremt stabil, vilket gör den perfekt för både nybörjare och de som letar efter en pålitlig allroundbräda.

Rekommenderad maxvikt140kg
Mått10’8″
Bredd82cm
Längd325cm
Tjocklek15cm
Vikt11,6
Rekommenderat lufttryck12-13 PSI

FitNord Aqua Zoom är en snabb, robust SUP-bräda med en mycket hög maximal lastkapacitet på 180 kg för ett brett utbud av äventyr – brädan är tillräckligt stor för att rymma både dig och en vän.

Aqua Zoom är ett snabba bräda med mycket hög lastkapacitet. Den stora bärförmågan gör brädan robust och längden på 380 cm säkerställer utmärkt riktningsstabilitet. Trots att Zoom går snabbt är den inte alls instabil, tack vare sin maximala bredd på upp till 80 cm. Längst fram på brädan kan man även förvara sitt bagage.

Grovt utseende och väldigt snygg, tillverkad med Drop Stitch-teknik är Zoom utrustad med ett 5 mm högt EVA-grepp, som ger bra grepp och blir inte halt även när det är vått.

 • Mått (LxBxH): 380 x 80 x 15 cm
 • Förpackningsmått: 95 x 35 x 26 cm
 • Brädvikt: cirka 10 kg
 • Rekommenderad användarvikt: max 160 kg (lastkapacitet 180 kg)
 • Rekommenderat tryck: 8-15 PSI, max 15 PSI (1bar)
Surplus Giant- Uppblåsbara SUP paket 18'1"
SUP-paket för 7 personer

Letar du efter ett roligt och unikt sätt att njuta av naturen i gott sällskap? Då har vi den perfekta lösningen: Surplus Giant- uppblåsbart SUP-paket 18’1″! Den här enorma brädan är perfekt för grupper på upp till 7 personer, och med en längd på 5,5 meter kommer den garanterat att ge massor av skoj och äventyr. Men oroa dig inte, trots sin storlek är Surplus Giant otroligt stabil och hållbar, så du kan vara säker på att alla kommer att vara säkra medan de njuter. 

Dessutom levereras den med 2 paddlar och 2 pumpar så att du enkelt kan blåsa upp och tömma den på luft. Och när du är klar är det bara att packa ihop allt i den medföljande väskan och ta den med dig vart du än går!

Rekommenderad maxvikt650kg
Mått18’1″
Bredd152cm
Längd550cm
Tjocklek20cm
Vikt25kg
Rekommenderat lufttryck8 psi

Uppblåsbar SUP bräda familj

En uppblåsbar variant av SUP bräda familj är det valet som man ser mycket av, med hänsyn till att det är många som har längre sträcka till vattnet eller som bor på mindre yta där det inte finns gott om förvaringsutrymme. Då är det väldigt bekvämt med att ha en uppblåsbar modell. Det finns många modeller på dagens marknad som har god kvalité. 

En form av allround bräda kan vara bra som familjebräda. De är lite bredare med rund form och ger därmed en bättre stabilitet. De passar bra både för att paddla med, men även för att flyta runt tillsammans. Att njuta av utsikten och naturens ljud tillsammans i lugnt vatten.

Även om korta brädor rekommenderas för nybörjare, är det bättre att söka efter en längre bräda för att finna en bra SUP bräda familj. Då får det plats med fler personer och håller för mer kroppsvikt. En smalare och längre bräda ger i regel mer fart, men de som funderar på inriktningen SUP familj är många gånger inte främst intresserade av hög fart. Det kan vara av mer intresse att finna en bredare bräda, som då ger mer stabilitet.

Hur mycket vikt ska brädan kunna bära?

Hur hög kommer den maximala vikten bli, med hela din SUP familj? Många brädor är hållbara för en maxvikt på mellan 90 och 140 kg. Så med dessa gränser finns det många alternativ för att finna en SUP med barn, som är passande för familjen. Ju mer tjocklek på brädan, desto mer vikt kan den bära. 

En rekommendation som gäller är att de som väger mer än 90 kg ska välja en tjockare bräda. Så vad innebär det då med tjockare bräda? En genomsnittlig tjocklek på en bräda ligger mellan 12 och 15 cm, och de personer som har en kroppsvikt på minst 90 kg rekommenderas att välja en bräda med en tjocklek på minst 15 cm. Är det dessutom av intresse att söka efter en SUP bräda familj kan det vara bra med en större tjocklek på brädan.

Att tänka på hur mycket vikt en bräda kan hålla upp tillhör de första stegen. Däremot kan det skilja i hur bra de olika brädorna är på att hålla upp mer än en person. Med andra ord hur bra balans det är på brädan. Vilket även kan ha betydelse gällande brädans bredd och längd. 

I regel gäller det att en längre person behöver en längre bräda, Medan bredden har en större verkan på hur man önskar använda sig av brädan. En större bredd på brädan ger i regel en bättre stabilitet, vilket kan vara av stor betydelse om man en förälder vill paddla tillsammans med minst ett barn. 

Tänk också på att det kan finnas ett barn som ganska snart kommer önska sig en egen bräda att paddla fram på. Då kommer det bli mindre vikt på din SUP familj bräda och det blir snart dags med att istället titta efter en SUP bräda för barn. Dessa är i regel kortare och med en mindre tjocklek.

En perfekt SUP bräda för barn

Det finns flera modeller på marknaden som främst riktar sig till barn. Men innan man väljer den mest passande brädan behöver man tänka på vilka faktorer som är de mest viktigaste. Hur länge ska brädan kunna vara till nytta för barnet, vilken typ av paddling är barnet intresserad av eller är det menat att barnet främst ska haka på föräldrarna, men på sin egen bräda?

Det finns en del säkerhetsfrågor att ta hänsyn till när man ska välja passande bräda för sitt barn. Som att om barnet är tillräckligt moget för att paddla på egen bräda eller om barnet ska fortsätta att paddla med ena föräldern. En praktisk frågeställning är om det finns tillräckligt med intresse hos barnet för att denne ska paddla på en egen bräda eller om barnet ska fortsätta följa med på en bräda med ena föräldern.

De som är intresserade av att söka efter en SUP bräda för barn rekommenderas att titta på kortare brädor med rundare form. Dessa blir lättare för barnet att styra och att stå på ett stabilt sätt. Om en bräda känns för komplicerad, finns det risk för att barnet tröttnar på att sysselsätta sig med sporten. 

En budgetbräda som kommer med god kvalitet

Visst finns det brädor av olika kvalité och med olika prislägen. Däremot är det väldigt olika gällande hur mycket pengar vi anser är värt att lägga på en specifik sport. Detta beror bland annat på hur ofta vi tänker roa oss med sporten och hur mycket vår budget anser vi kan avvara för sporten.

Det finns flera budgetvarianter på marknaden och hur just du ska resonera är upp till dig själv. Brädans kvalité och hur bra den passar dig beror ju inte enbart på priset. På marknaden kan du finna flera modeller med ett lägre pris, som har tillverkats av starkt material. Att en bräda anses vara en budgetvariant behöver inte innebära att detta alternativ inte är gott nog för att vara passande för SUP bräda med barn. 

En bräda som går under budgetvariant kan vara det mest passande för familjer som inte kommer att sysselsätta sig paddleboarding så ofta eller en längre period under året. Eller att det kanske finns chans för att minst ett barn ganska snart blir intresserad av att paddla på en egen bräda. Med andra ord finns det olika sätt att värdesätta en budgetbräda.

Medelstor bräda för flera personer

I jakten på en SUP bräda familj finns det olika faktorer att titta på och vilka man prioriterar är ju en individuell sak. En sak kan handla om hur länge man tänker använda sig av brädan och hur bra den har testats med att kunna bära mer än en person. 

Även om testet handlar om två vuxna personer, är det många gånger en god försäkran med att den kan bära mer än en person. Det handlar om hur bra balans och stadga den uppblåsbara brädan har. Om brädan har testats med att kunna bära två vuxna personer är man mer säker på att den kan vara passande för en vuxen person med ett eller två barn. 

Medelstora brädor räknas oftast till de som har en längd mellan 305 och 365 cm, och syftar till en All-Round träning med sin paddleboard. Med denna längd och en bredd mellan 60 och 90 cm kan man få mer nytta av sin paddleboard. Denna typ av bräda fungerar bra till olika typer av paddling och ger överlag en väldigt bra stabilitet och en god manövrering. Vilket kan bli ännu bättre med till exempel olika fenor att fästa under brädan.

FAQ - Sup bräda familj

Det beror på hur många personer i familjen som ska åka på brädan samtidigt och deras vikt. Större brädor ger mer utrymme och stabilitet för flera personer, men det är viktigt att se till att brädan är lätt att hantera och manövrera.

Ja, det finns vissa funktioner och tillbehör som kan vara lämpliga för en familj sup bräda, till exempel extra handtag för att underlätta för barn att hålla tag i, fickor för att förvara utrustning och extra stabilitet.

Ja, det går att använda en familj sup bräda för olika nivåer av erfarenhet och ålder. Det är viktigt att välja en bräda med tillräcklig stabilitet och lätt att hantera för alla i familjen.

Vi har samlat rabattkoder och rea på ett och samma ställe så att du kan köpa din sup bräda så billigt som möjligt. 

Klicka här för att komma till sup bräda rea och få extra rabatt.

Bäst i test för SUP bräda för familj