SUP- Teknik

Sup teknik

SUP-teknik 5 tips

Stand-up paddleboarding (SUP) är en populär vattensport som låter dig navigera genom vattnet medan du står på en bräda. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren paddlare är det avgörande att ha bra teknik för en rolig och säker paddlingsupplevelse. Här är några tips som hjälper dig att förbättra din sup-teknik:

1. Börja med rätt ställning: Dina fötter ska vara axelbrett isär och parallella med brädan, med din vikt jämnt fördelad. Böj lätt på knäna för att bibehålla balansen.

2. Håll paddeln korrekt: Ta tag i paddeln med ena handen på toppen och den andra handen nära mitten. Håll armarna raka och använd en sidledsrörelse för att paddla, snarare än en cirkulär.

3. Använd dina kärnmuskler: Dina kärnmuskler (mage och nedre rygg) hjälper till att stabilisera din kropp och hålla dig upprätt på brädan. Aktivera din kärna genom att spänna magen och luta bäckenet något framåt.

4. Se framåt: Det är naturligt att vilja titta ner i fötterna för att behålla balansen, men det kan göra att du tappar balansen och faller. Håll i stället blicken mot horisonten och huvudet uppåt.

5. Träna på rätt vändteknik: För att vända brädan, använd ett ”J-slag” genom att dra paddeln mot brädans baksida och något mot mitten. Detta hjälper dig att behålla din balans och kontrollera riktningen på brädan.

Genom att följa dessa tips kommer du att vara på god väg att förbättra din sup-teknik och ha en fantastisk tid på vattnet. Lycka till med paddlingen!

Klicka här för att komma till startsidan

 

Sup Sport 10% Rabattkod

Nya kunder får 10% Rabatt på sin första beställning. Anmäl dig till nyhetsbrevet.
Aktivera Rabatt ➜
Pågående erbjudande